Den: 12. 3. 2016

SOKOL ŽIVANICE – FC NOVÝ BOR – 1 : 0 (1:0)

V počátku roku 2016 pak další a to ,když skončil na stadionu jako správce B.Beránek a na jeho místo přijal FC nového zaměstnance p.Jiřího Suňka,známého pod přeszdívkou (Sunar). Také vedení divizního mužstva doznalo změny, když v partnerském klubu FK Varnsdorf skončil co by asistent II.ligového mužstva p.Plšek,který byl vzhledem ke své kvalifikaci i trenérem našeho divizního mužstva. Tuto funkci nyní převzal Vl.Jeníček. Pokud se jedná o změny v kádru hráčů ,tak zde se toho moc nezměnilo. Na hostování do Skalice odešli O.Lebruška,L.Demke. Kádr,ale byl doplněn o našeho odchovance, který do loňského roku hrál jako dorostenec za Ml.Boleslav.Nyní se vrací do našeho klubu. Dnes nastal den D,kdy začala jarní část divizního ročníku 2015-2016 a našim úkolem zápas s mužstvem na druhém místě soutěže Živanicemi. Které mimo jiné touží po postupu a je jim to přát. Maji,krásný sportovní areál do jehož rekonstrukce bylo investováno 30 milionů korun.
Ale náš dnešní cíl byl co nejlepší výsledek podložený nějakým bodem.Hned v první minitě se dostávají domácí do našeho vápna,ale obrana je pozorná. Odvetou přichází protiútok vedený Halbichem,který doplnil naší dnešní sestavu.Svůj útočný pokus mu však nevyšel.Vychytal ho gólman. Ale začali jsme dobře ve 4.minutě motá obranou domácích Stromecký.K ohrožení branky se nedostal. V 9.minutě naopak domácí do našeho vápnapronikli po křidle.Obránci a gólmanem Kloudou byli na místě. V 19.minutě opět domácí v akci v našem vápně.Tentokrát dobrý obranný zákrok Hauera. Že bojujeme a útočíme na body ukazuje i stav rohových kopů.Z naší strany v tomto čase už druhý a domácí žádný. Ve 30.minutě odvracíme na roh a pro domácí to je prní v zápětí,ale pro nás už třetí. Bohužel čas ukrajuje 34.minutu a dopouštíme se chyby v postavení a domácí nás trstají,když přenesou centrem hru z pravé strany na levou,kde zcela volný Janecký křižnou střelou po zemi k tyči a gólem dává domácím naději na vítězství 1:0. Do druhého poločasu vystřídal Frömmel Hokeho, kterému se dnes moc nedařilo. Ve 48.minutě Mach v tísní zahrává na 2 roh domácích. Nebzpeční i potom jsme odvrátili. Ve 49. se pokusil ohrozit branku domácíh střelou z ppza vápna Halbich.V 53.minutě žlutá karta pro domácí. V 59.minutě jsme vytvořili závar ve vápně domácího mužstva,ale to bylo vše. Pak střídá Pekař T.Janů. Hned na to výborný zíkrok Kloudy v naší brance. Také domácí chtějí pojistit své vedení a tak se pokoušejí o střelbu. Tu mají nepřesnou. V 73.minutě si vysloužil žlutou kartu za faul Frömmel a Halbich střídá Kubeš. V poslední čtvrt hodině se pokoušíme zvýšit útočný tlak,ale k lepšímu výsledku nám chybí častější a hlavně přesnější střelba. Když se nestříli góly nepadají ! Hrajeme častěji na polovině domácích,ale tím také dáváme domácím víc šanci na brejky,ale také oni mají problém se zakončením a byly to šance. V 83.minutě střídá Stromeckého Devátý a víc už toho vážnější noc nebylo. Na to všechno se dívalo 125 promrzlých diváků!

Sestava : Klouda,Šimoník,Hauer,Čurgali, Mach,Broschinský,Hoke,Janů,Stromecký, Halbich,Černý,- Frömmel,Pekař,Kubeš,Devátý – tr. Jeníček,,as.Szabo, ved.m.Blumentrit R.

V sobotu 19.března 2016 od 15.hodin bede další zápas a to na domácím hřišti,když soupeřem bude FK LITOL.
autor článku Jiří Obrovský st.