Den: 26. 3. 2016

FC Nový Bor : Jablonec/Podještědí – 2:2 (0:1)

Sestava: Janačík, Bret, Tíma, Kalenda, Košťák, Šešina, Funke, Stehlík, Pokorný, Mauser, Šolc,Uhlíř, Sláma.

Začátek zápasu byl oboustranně opatrný a soupeři se jen oťukávali, s přibývajícími minutami se však obě družstva pouštěla více do útočení. Hosté z Jablonce dobře kombinovali ve středu hřiště,náš tým na to odpovídal rychlými přímočarými protiútoky, kterým však chyběla lepší finální přihrávka nebo přesnější zakončení. V závěru poločasu inkasujeme po zbytečné ztrátě balónu ve středu hřiště branku a soupeř jde do vedení 0:1. Po vyrovnané první půli, tak odcházíme do kabin s jednogólovým mankem.

Na začátku druhého poločasu opět chybujeme ve středu hřiště,soupeř toho využívá a jde do vedení 0:2. Kluci ale zápas nevzdali a snažili se nepříznivý vývoj utkání otočit. Proti dobře organizované obraně hostů to však bylo těžké. V 50´je faulován náš pronikající hráč v jasné gólové pozici, nařízenou penaltu bezpečně proměnil Šešina – 1:2. O pět minut později přidává naši druhou branku Stehlík a vyrovnává na 2:2. V samotném závěru již další gól nepadl a vyrovnané utkání tak končí spravedlivou remízou.

Branky: Šešina1x, Stehlík 1x

Trenér: Bret Petr
Asistent: Kalenda Michal
Vedoucí: Uhlíř Milan

SOKOL JABLONEC n.J. – FC NOVÝ BOR – 0:1 (0:1)

Prvním cílem dnešního zápasu bylo bodovat na hřišti soupeře a k tomu potvrdit,že vysoké vítězství na domácím hřišti nad Litolem nebylo náhodné (5:0). To dnešní soupeř na tom byl více méně špatně dvě uktání a dvakrát prohra. Navíc bez vstřelené branky. Hřiště dnes dobré. Zápas začal velice zvláštně,ale k naší spokojesnoti výborně. Kdo přišel jen o maličko pozdě a nebo se ještě nestačil na zápas soustředit,bylo rozhodnu- to. Během prvních pár vteřin šel míč z nohy na nohu a u postraní lajny k několika hlavičkovým soubojům. V nich jsme byli úspěšnější. Hauer na Halbicha.Ten na Janů,který poslal míč na Černého a ten přeloboval brankáře a míč krásně zapadl do branky 0:1! Pro domácí šok a pro nás psychická podpora do dalšího boje. V 10.minutě jsme mohli stav opět změnit.Pekař ve spolupráci s Halbichem vyrazili na zteč domácí obrany.Ta si nakone poradila a náš útok zastavila.Hned poté střela Pekaře měla nepřesnost a skočila vedle. Ve 14.minutě pálí domácí těsně nad branku Blumentritta, který byl navíc dobře připraven. To další a tak naší branky byl z domácí strany hodně nebezpečný,když orazítkoval horní tyč naší branky. Později se domácí nápor začal vytrácet a naše hra byla opět pro domácí stálým nebezpečím. Ve 30.minutě zaúřadoval opět Pekař a hodně vystrašil domácí obranu.Závěr poločasu byl ve snaze usilovného bránění i za cenu faulů,ale to bylo z obou stran více méně stejné. Do druhého poločasu první střídání z domácí strany. Domácí začínají další boj o vyrovnání. Pro nás úkol udržet vedení,případně to ještě nějakým gólem vylepšit. V 53.minutě vyslal dobrou ránu domácí Halama,ale branku netrefil. V 58.minutě Ondráček,dnešní doplnění našeho mužstva z farmy ve Varnsdorfu,také branku přesně netrefil. V 60.minutě si řekl o žlutou kartu faulem Halbich.Domácí se stále snaží,ale naše bránění je soustředěné a organisované. Při tom ještě velmi dobře podpořené dobrým výkonem brankáře Blumentritta. I na naší straně se střídalo.Do boje vlétl Frömmel a také on se dostal ke střele,která byla hodně nebezpečná.Jen škoda,že šla vedle branky. V 75.střídá Halbicha Stromecký. Vzápětí nám zatrnulo,když Mach ve snaze odpálit míč do bezpečí,jen špatně trefil a ten proletěl nad naší brankou. Následný rohový kop jsme bezpečně ubránili. Závěr zápasu byl náročný na fysičku,ale také na nervovou soustavu. Nám se dařilo dobře bránit a také podnikat nebezpečné protiútoky. Domácí naopak nenašli klid k přesnějšímu zakončení své snahy o vyrovnání. A proto vezeme ze hřiště soupeře tři body,které nás zvedají v tabulce soutěže divize C někde do středu.


Sestava : Blumentritt, Šimoník, Čurgali,Hauer, Mach,Broschinský,Janů,Ondráček,
Pekař,Halbich, Černý- střídali Frömmel.Stromecký,Kubeš,Devátý, tr. Jeníček,as.Szabo, vedoucí mužstva Blumentritt R.

V sobotu 2.dubna 2016 v 16.3o hostíme na domácím hřišti silného souepře z popředí tabulky MFK TRUTNOV -!!!

autor článku Jiří Obrovský st.