Den: 7. 5. 2016

FK Jiskra Mšeno – FC NOVÝ BOR 1:2 (1:2)

Postavení v tabulce jasně naznačovalo, že bychom utkání měli zvládnout a odvézt si všechny body. První minuty tomu také nasvědčovaly a když nás ve 13.min poslal A.Holubec po dobře rozehrané standartní situaci do vedení, mohli jsme se radovat – 0:1. Nejhezčí akce utkání pak přišla ve 20.min, kdy se rozeběhl po levé straně R.Ramisch, ve vápně našel P.Štrupla a ten hlavou trefil přesně šibenici – 0:2. Po tomto gólu jsme ale nepochopitelně vyklidili hřiště a aktivitu přebrali domácí, kteří nás začali přehrávat a ve 35.min se jim podařilo po přečíslení snížit – 1:2. Do konce poločasu nám mohl ještě vedení pojistit R.Engelhart, ale v dobré příležitosti ho vychytal brankář domácích.
Druhý poločas se odehrál bez gólů, a ač měli domácí převahu, branka již nepadla. Naše vedení mohl navýšit J.Kašubiak, ale ani on brankáře nepřekonal.

Dnes můžeme být spokojeni se ziskem třech bodů, s výkonem ale nikoliv.

Góly: Holubec, Štrupl
Rozhodčí: Pavlů, Jacík, Prinz
Diváků: 20

Sestava: Reitmajer – Vašíček, Fanta, Pluhař, Ramisch – Křenek (74.Šimon), Kašubiak, Engelhart, Holubec (57.Brejcha) – Štrupl, Kluger (46.Janda)
Trenéři: Hynek Vrabec, Dušan Ješeta Ved.mužstva: Ladislav Hrubý

FC NOVÝ BOR – FK OEZ LETOHRAD – 2:1 (0:0)

Minule jsme vyhráli na hřišti soupeře K.H. To vyžaduje dnes nutně bodovat a potvrdit sou- časnou naší dobrou formu. Na druhé straně se dalo předpokládat,že to nebude lehký zápas. Letohrad známe jako velmi silné,zkušené mužstvo,které také nutně potřebuje body. Hosté po dlouhé cestě k dnešnímu zápasu (200 km) přijeli také v pohodě a netajili se,že chtějí výhrát! Zápas také začali stylově a do 20.minuty častěji ohrožovali naší branku.Dokonce musíme přiznat,že se naše obrana musela hodně makat,aby udržela čisté konto. Po 22.minutě už jsme hru vyrovnali a také jsme zaznamenali i střelecké pokusy. Ve 25.minutě naše hlavička proletěla těsně vrdle branky Letohradu. Ve 28.minutě další nebezpečná naše střela Broschinského jen o maličkominula svatyni hostí. Letohrad čihal na svojí přiležitost,ale gólman Blumentritt byl stále plně koncentrovaný a nic jim nedovolil.Ve 39.minutě to opět potvrdil včasným vyběhnutím a zmařit soupeři šanci. Za stavu 0:0 se šli hráči připravit na druhý poločas. Do druhého poločasu poprvé střídáme Stromecký pouští do hry Pekaře.Změnu hry připravili trenéři v tom,že víc hru roztáhli do šíře a to na soupeře platilo. Potvrdilo se to v 52.minutě Čurgali velmi přesně dlouhý centr přes krajního obrance na výborně nabíhajícícho našeho obrance Šimoníka. Ten v plné rychlosti byl u míče včas a pohotovou střelou přes vybíhajícího brankáře poslal míč od horní tyče do branky a gólu už nestačil zabránit ani vracející se další bek 1:0. Zá- pasové vedení nás hodně uklidnilo a tak jsme se snažili pracovat vprvé řadě na obraně a pokusit se přidat další branku. V 58.minutě se pokusil hostující hráč dosáhnout rukou na góla.To se mu nepovedlo!Vzápětí střídáme Kubeš uvolnil své místo pro Diabakumu.Také hosté využívájí ke zlepšení hry střídání.V 65.minutě opuští hřiště Fömmel a na jeho místo jde Rekondie. Než se,ale naše hra konsolidovala Soupeř podnikl po levé straně útok,přensl hru napravo,kde zcela volný hráč Macek umístěnou střelou k tyči vyrovnává na 1:1. V táboře Letohradu velká oslava.Ale dnešní zápas dostal velký impuls.Hráči na obou stranách notně přidali.Každý chtěl strhnout vítězství na svojí stranu.Snaha velká a byla i příležitost.Hosté trestný kop z hranice vápna.Ubránili jsme to!Vzápětí protiútok,který konbčí faulem na hranic vápna na Diabakumu.Hosté staví zeď ve vápně. Trochu to trvá a ukazatel skóre 90.minuta.K míči se staví ˇbroschický,Janů,Čurgali.Hlavní slovo si bere Broschinský a soupeř čeká bombu na bránu.Broscha,ale lehce přistrčil míáč do stany na nevinně stojícího Macha,který pohotově práskne míč,ale nechytatelně pod (břevno) branky brankáře Ehrenbergera,který byl asi po celý zápas nejlepším hráčem Letohradu. Gól a vítězíme 2:1.Rozhodčí tímto okamžikem píská konec zápasu! Hosté padají na zem .Naše oslava vítězství nebere konce!Radost pak ještě pokračuje v kabině a po celý večer!


Sestava : Blumentritt,Šimoník,Hauer,Čurgali,Mach,Janů,Broschinský,Kubeš,Stromecký,Frömmel.Černý,-Pekař,Diabakuma,Rdekondie,- tr.Jeníček,as.Szabo, ved.R.Blumentritt
Příští týden v sobotu 14.května 2016 hrajeme : Ústí n.Orl. – FC Nový Bor v 17. h.

Odjezd ve 12.3o !

autor článku Jiří Obrovský st.