Den: 21. 5. 2016

FK Stráž pod Ralskem – FC Nový Bor 3 : 0 ( 1 : 0 )

Do utkání jdeme s odhodláním Stráž co možná nejvíce potrápit a konečně jí také vstřelit v tomto ročníku gól.
Zápas byl celkem vyrovnaný s tím, že my opět nejsme schopni zdárně zakončit, vystřelit i z hodně slibných pozic. Naopak soupeř proměňuje v první půli jednu a ve druhé půli dvě šance a prohráváme 3:0.

Z naší strany celkem povedené utkání se silným soupeřem – jediné co tomu bohužel chybělo je koření fotbalu a to jsou góly – se Stráží je naše bilance za tři mače 0:8 !!!

Sestava: Vyšín – Zavalaný , Gurra, Dvořák T., Malič, Skočdopole, Skořepa, Josef, Žiga, Demeter Marian, Svoboda , Kalenda, Bret

Rozhodčí : POPPR Zbyněk
Diváků : 30

Trenér : Martin Jankovský
Vedoucí dr.: Rudolf Horák

FC NOVÝ BOR – FK ADMIRA PRAHA – 0:2 (0:1)

Dnes na domácím hřišti jsme přivítali fotbalový klub z Prahy FK Admiru,který má na fotalové mapě Prahy významné místo. Napodzim jsme v praze prohráli 5:3 a v živé paměti máme gól z ofasjdu i jiné nefotbalové i nefotbalové věci. Ale pojďme k dnešnímu zápasu. Ve 4.min utě likviduje náš brankář Blumentritt centr Admiry do našeho vápna.Významný útok provedl P.Stromecký v 6.minutě a mohlo to být vyřešeno gólem,ale nikdo ze spoluhráčů nenaběhl na zakončení. Stromecký provedl ještě jeden výborný atak souepře,ale gólman Admiry také výborně zasáhl.V 18.minutě se hosté pomocí faulu dostali na naší polovinu a pronikli až do vápna,kde jsme při bránění propadli a k tomu se perfektně trefil polovysokou střelou k tyči Mošna a prohráváme 0:1. Ve 24.minutě jsme mohli vyrovnat,ale Stromeckému se nedařilo při zakončení.Hosté při svém vedení změnili systém hry a nám se nadařilo na to najít recept a když se nám podařilo něco v boji získat měnil v posuzování pravidla pohledu na fotbal rozhodčí ve prospěch soupeře. A k tomu za první poločas i dvakrát ohodnotil naší hru žlutými kartami.Jednoznačně soupeři odpouštěl fauly stejné za které nás trestal a nebo nám bral možnost hrát fotbal.Proč? Přeci současný stav umístění všech klubů v tabulce naznačuje,že stále ještě není rozhodnuto o sestupujícím ,kde ani Admira nemůže říct žádnou jistotu o záchraně a také naše posice není definitivní. Asi pod tímto tlakem se našní hře nedaří. K tomu je třeba přiznat,že soupeř s určitou podporou hrál dobře a využíval možného napadání naší zadní rozehrávky,kde jsme vytvářeli řadu chyb. Druhý poločas začínáme dost zakřiknutě a víme,že potřebujeme vyrovnat. V 49. minutě první naše střídání Stromecký odchází a na jemísto jde do hry Pekař. Ten byl shodouý okolností v minulém zápase vyhlášen hráčem divizního kola v anketě fanoučků i hráčů. Souepř si na něho hned dával pozor. Ještě horší bylo,že jsme v 59.minutě nedůsledným bráněním nechali souepře vniknout do našeho vápna a pak nehlídaný Macek dal na 0:2.Pak to odnesl po faulu Pekař v 70´když jej smetl hráč Admiry Paťha u postraní lajny,bez míče.Dostal jen žutou a Pekař odnesen ze hřiště a pak dokulhal do kabin.Tat se muselo opět střídat a na hřiště šel Hoke.Ještě střídání Kubeše Čurgali, Frömmel přenechal své místo Rekondiemu. Zápas pokračoval a do konečného hvizdu rozhodčího,ale ke gólu jsme si toho moc nepřipravili a když už to mohlok něčemu vést (bylo tu něco co k opět k fotbalu nepatří). Soupeř dnes byl fotbalově dobrý a přejme mu radost z vítězství. Naše hra se musí zlepšit a jak se vyjádřila i řada fanoušku zamyslet se musí i trenéři,aby postavili mužstvo,které se vrátí k naší hře,která povede k dobrým výsledkům jako v zápasech v Suchdole, v Kutné Hoře a nebo doma proti Letohradu.
Sestava : Blumentritt,Šimoník,Devátý,Hauer,Mach,Janů,Broschinský,Kubeš,Frömmel,Stromecký,Černý, Pekař,Hoke,Čurgali,Rekondie, tr.Jeníček, as.Szabo, ved.Blumentritt,
Příští zápas nás čeká na hřišti silného soupeře Dvůr Králové v neděli 29.5.2016 v 17 .hodin! Odjezd ve 13.15 hodin !

autor článku Jiří Obrovský st.