Den: 12. 6. 2016

FC Nový Bor – FK Brniště/V.Valtínov 2 : 0 ( 0 : 0 )

Soupeř nás naposledy doma obral o bod a tak do toho jdeme s odhodláním rozhodně vyhrát a předvádět daleko lepší hru. To se nám i daří a v první půli máme velký tlak, kdy Brniště nepřešlo přes půlící čáru. Znovu nás však trápí naše největší bolest – neproměňování šancí. Těch bylo tentokrát dost a dost, ale většinou hodně nepřesných. Výrazná převaha nemá gólové vyjádření, poločasový stav je 0:0.

O přestávce nabádá trenér kluky k pohotovějšímu či agresivnějšímu zakončení pokud možno po zemi. Bohužel je to i po přestávce úplně stejné a hráči si doslova zahrávají s duševním zdravím trenérů. To co dokážeme nedat je trestuhodné. Snad největší šanci asi deset minut před koncem, kdy stačilo nastavit nohu a nasměrovat balón do prázdné branky, spálil Gurra. Potom Brniště podniká ojedinělý výpad na naší polovinu, když se řítí volný hráč sám na naší branku. Náš brankář Vyšín skvěle vybíhá a vyráží střelu na roh. Nedáš dostaneš se naštěstí potvrdilo za chvilku na druhé straně, když Engelhart kombinuje se Skočdopolem a Engy konečně trefuje přízemní střelou na 1:0 (67´). V poslední minutě kombinuje Skočdopole s Bretem a Marian Demeter střílí opět po zemi na 2:0. Uf – sudí píská konec a doslova protrápené vítězství je doma.

Zápas, ve kterém jsme naší výraznou převahu nedokázali přetavit v daleko „lehčí“ a hlavně výraznější vítězství. Možností jsme měli až dost, což musíme hodnotit pozitivně. Za nasazení a bojovnost si všichni kluci včetně Jakuba Kalendy a Matěje Breta zaslouží pochvalu !!!

Sestava: Vyšín – Gurra, Dvořák T., Malič, Skočdopole, Engelhart, Žiga, Demeter Marian, Svoboda , Demeter Milan, Bret, Kalenda, Dvořák F.

Branky : Engelhart, Demeter Marian
Rozhodčí : German Robert Diváků : 5
Trenér : Martin Jankovský, Rudolf Horák
Vedoucí dr.: Ladislav Džavík