Den: 28. 7. 2016

FC NOVÝ BOR – TJ DOKSY – 5:1 (0:0)

Trenéři do prvního poločasu nasadili hlavně nováčky, kreří měli soupeři z krajského přeboru a hlavně našemu vedení, ukázat že budou umět bojovat o body v divizní soutěži. První poločas byl vyrovnaný a na obou stranách bylo po jedné gólové šanci, i když ta větší byla na straně soupeře.
Do druhého poločasu jsme poslali na hřiště Broschinského, Macha, Janů, Hauera, Devátého, kteří se k utkání dostavili později a vystřídali Vrabce, Stejskala, Engelharta, Suňka. Ke hře z prvního poločasu hráli jsme kombinačně slušný fotbal, ale chyběla větší odvaha k napadání hry hostí a hlavně střelba na branku. Ve druhém pločase se velmi zlepšil pohyb hráčů i větší fotbalová zkušenost a k pak hlavně střelba. To znamenalo i změnu skóre. Již ve 47. minutě jsme viděli velmi pohlednou kombinační fotbalovou akci, která začala rozehrávkou od Janů přes Kubeše a byla zakončena střelou Černého. V 51.minutě dostal kolmou příhrávku na křídlo Šimoník, který navíc zakončil útok přesnou střelou podle brankáře 1:0. V 53.minutě po rohovém kopu a rychlém přenesní hry z jedné strany na druhou zakončeno střelou do šibenice Černým 2:0. V 56. minutě byl u gólu na 3:0 opět Černý. V 60.minutě jsme ve vápně faulovali a všechny s tím seznámil rozhodčí Bahník nařízením kopu z penaltové značky. Míč si osahal a postavil Picek a nedal našemu gólmanovi šanci 3:1. V dalším průběhu hry jsme dvakrát orazítkovali konstrukci branky za zády brankáře hostí a naši hráči předvedli několik útočných akcí, které byly zakončený střelou mimo branku hostí. V 62. minutě, ale Mach chytrou a přesnou přihrávkou našel ve vápně Pekaře a tomu se při zakončení daří, což potvrdil hned gólem na 4:1. Pekař se předvedl střelecky ještě jednou v 73. minutě na 5:1 a to byl také konečný výsledek utkání.

V utkání natoupili: I.Blumentritt, Šimoník, Svoboda, Devátý, Engelhart, Hoke, Kubeš, Stejskal, Suněk, Vrabec, Pekař, Janů, Mach, Broschinský, Černý, Hauer,
Trenér: Vl. Jeníček, asistent M. Szabo,vedoucí mužstva R. Blumentritt

Branky domácích: 51.Šimoník, 53.Černý, 56.Černý, 62. a 73.Pekař
Branka hostí: 60.Picek z penalty

Rozhodčí: Bahník

Další přípravný zápas nás čeká v sobotu 3. července 2016 v 10.30 hodin a soupeř, který nás přijede prověřit bude FK TURNOV účastník divize C, který byl také vyřazen v pohárovém předkole MOL-CUP.