Den: 22. 8. 2016

MFK MOST – FC NOVÝ BOR 0 : 3 (0:2)

Zápas začínáme s velkým nasazením a s pozornou obranou, kterou hned ve 2. minutě prověřili domácí trestným kopem z hranice vápna, který skončil střelou nad naší branku. O minutu později zase prověřil domácí pozornost Pekař, který se probojoval až před brankáře, který mu míč sebral před kopačkou. Pak jsme zaregistrovali řadu útoků z jedné i druhé strany. Ta přijemná patřila našim barvám. Míč přeletl z jedné strany na druhou, ale poslední slovo patřilo Stromeckému, který pohotově přehodil asi dvoumetrového domácího gólmana a vedeme 0:1. Tato situace a gól nám daly křídla. Hned v 15. minutě když jsme vedli rychlý protiútok po levé straně a náš hráč byl u postraní lajny faulován. Míč si připravil Broschinský a jeho tvrdou střelu známe. Broschinský míč trefil ideálně, míč dostal správný směr i výšku, navíc byl jeho let tečován a tak krásně skončil v šibenici domácí branky 0:2. K tomu jásot našich hráčů! A pro nás mohlo být ještě lépe, když jsme v několika případech přehráli domácí obranu. Pekař měl hned dvě šance, které se štěstím vyřešil domácí brankář. Z domácí strany byly také slibné akce a některé byly i gólové. V jednom případě tečovaný míč označkoval horní část naší branky. Při dalším závaru před naší brankou vyráží míč na tyč brankář Blumentritt. Nejen zkušení naši hráči jako třeba Kubeš, Mach a Broschinský převyšovali soupeře, ale také Devátý odedevzdával pro mužstvo velký kus poctivé bojovnosti a to se odrazilo na zlepšené celkové hře našeho mužstva.
Do druhého poločasu zvýšili herní nasazení domácí a na pár minut nás zatlačili do bránění. Nám se podařilo hru zklidnit a opět přidat přesnost, kterou ještě podpořil i brankář Blumentritt. Postupně jsme hru vyrovnali a opět hajeme také útočněji a byly další šance. V 66. minutě se, po rychlé kombinaci, dostal do střelcké šance Brochinský a nedal domácímu brankáři šanci 0:3. Ještě jsme to mohli skóre vylepšit, ale Pekař neměl dnes štěstí, dokonce obešel i brankáře, ale do branky se mu míč dostat nepodařilo. Pekař byl ještě u jedné důležité situace na hřišti, a to když ukázal záda obraně domácích a byl hráčem Šoupou dlouze stažen za dres, který za tento zákrok dostal červenou kartu. Zápas se dohrál v poklidu v naší režii a vítězstvím 0:3.

Tím jsme se přiřadili mezi 6 mužstev, která v tomto kole vyhrála na hřišti soupeře a v tabulce jsme teď na 9. místě před Tatranem Rakovník, který právě v sobotu 27.sprna 2016 v 17. hodin nastoupí na našem hřišti v dalším divizním zápase skupiny B.

Branky: 13´ Stromecký, 15´a 66´ Broschinský
žl.k: 1:4
č.k: 1:0
diváků: 150
rozhodčí: Trska Adam

Sestava: D.Blumentritt, Šimoník, Hauer, Devátý, Svoboda, Mach, Broschinský, Kubeš, Černý, Pekař, Stromecký,- úspěšně střídali v 73.Vrabec – Černého a v 84.Engelhart – Kubeše.
Trenér: Vl. Jeníček, asistent: Milan Szabo, ved. mužstva R. Blumentritt