Den: 29. 8. 2016

Hodkovice A – FC N.Bor A 0:11

Góly: Kliment 4, Mach Vojta 2, Primásek, Romanovský, Myška, Polhoš, Šup

Sestava: Jásek , Seidl , Polhoš , Kašpar , Kliment , Šup, Myška , Matoušek , Kuba Mach , Primásek , Romanovský , Vojta Mach

Hodkovice/Podještědí – FC Nový Bor 1:3 (0:1)

Pro tento zápas jsme ještě nebyli kompletní a naši sestavu tak doplnili Michal Myška a Patrik Primásek z týmu mladších žáků. Od začátku zápasu jsme udávali tempo hry. Poprvé náš tým zahrozil ve 3´,když pěkný pas dobře zpracoval Bret, protáhl se s míčem mezi obránci, ale při zakončení špatně došlápl a jeho střela tak byla spíše propagační. V 11´však už jdeme do vedení 0:1, když přihrávku Engelharta zužitkoval Šešina. Po zbytek poločasu jsme si vytvořili ještě několik pološancí, které se nepodařilo dotáhnout do zdárného konce, nebo naši dobře se rozvíjející akci zastavil těsný ofsajd.
Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Jsme silnější na balónu, máme více ze hry a domácí prakticky k ničemu nepouštíme. Ve 41´je naše aktivita odměněna další brankou na 0:2,kterou po přihrávce Šešiny střílí Engelhart. V 53´však děláme jednu z mála taktických chyb,když necháváme volný střed hřiště a domácí tým toho využívá a snižuje na 1:2. Dvoubrankové vedení našemu týmu vrací v 57´Bret,který po samostatném úniku zvyšuje na 1:3. Do konce utkání se skóre již nezměnilo a první zápas tak vyhráváme 1:3.
Za předvedený výkon zaslouží všichni hráči, včetně posil z mladších žáků pochvalu.

Sestava: Janačík, Bret, Žiga, Myška, Stehlík, Košťák, Šešina, Uhlíř, Primásek, Funke, Engelhart, Kalenda, Brodský, Malič

Branky: Šešina 1x, Engelhart 1x, Bret 1x
Trenér: Bret Petr
Asistent: Kalenda Michal
Vedoucí: Uhlíř Milan

FC Nový Bor – Sokol Ruprechtice 0:7 (0:1)

V pátek před zápasem mu sdělil brankář,že má poraněný prst na ruce a k zápasu nemůže nastoupit. Tak nakonec do branky musel hráč ze hry. Ten měl ještě v zápase smolný zákrok za který jej rozhodčí Tykva vyloučil. A to hodně ovlivnilo druhý poločas. Hráli jsme v deseti a navíc v brance byl další hráč ze hry a toho soupeř využil k jednoznačnému vítězství.
Dorostenci to budou mít v dalším pokračování hodně těžké ve středu 31.8.2016 od 17 hodin hostí soupeře VTJ Rapid LB.

FC NOVÝ BOR – TATRAN RAKOVNÍK 3:2 (2:1)NP

Zápas se dnes hrál za až příliš velkého vedra, ale z obou stran v poměrném svižném tempu. Prostě šlo se za góly. K první přiležitosti dát gól jsme se probojovali v 17.minutě, když Stromecký prošel po pravé straně a dobrým centrem poslal míč před branku. K míči si našel cestu Pekař, ale jeho hlavička skončila na tyči. Hosté hned zaútočili. Nám se podařilo rychle získat mič pod naší kontrolu a šlo se do útoku znovu. Mach po narážečce dosáhl velké rychlosti, které hosté nestačili. Prošel až před gólmana, kterého také dokázal v plné rychlosti prostřelit na zadní tyč a vedeme 1:0. Soupeř příkladně veden z lavičky trenérem to tak nechtěl nechat a snažil se o protiútoky. Ve 21.minutě jsme opět gólově tlačili na soupeře, konkrétně Pekařem, ale ten opět míč do branky nedostal. Ve 29. minutě akce Kubeš – Mach se pro nás tvořila gólově, ale hosté z toho opět vyšli bez úhony. Minuta 31. a na naší braku vystřelil soupeř, míč letěl vysoko nad. Pomalu se blížil závěr prvního poločasu, když tak nějak víc polevili v bránění a toho hosté využili a dostali do našeho vápna. Centr před branku, pohotové zakončení a stav skóre je 1:1. To byla 44. minuta! Po rozehrání jdeme hned do útoku. Ve vápně se k míči dostal Broschinský a pohotovou střelou k tyči nedal brankáři šanci zabránit našemu druhému gólu 2:1.

Do druhého poločasu soupeř střídá. Naše sestava se nemění. Bohužel ten druhý poločas začínáme nekoncentrovaně a toho využívá Rakovník k něklolika útokům, které nám dělají starosti. V 50.minutě se podíval na žlutou kartu Mach. V 51. minutě předvedl výborný zákrok brankáře Blumentritta. Vzápětí další naše zaváhání a Rakovník dostává míč do našeho vápna a tam je teč míče rukou a rozhodčí nařizuje pokutový kop, který Rakovník Vernerem bezpečně proměnil na 2:2. Naši trenéři střídají Černého na místo Kubeše a v 74.minutě Hoke střídá Devátého. Chceme vyhrát a vrháme se dopředu. Jednu hlavičku Broschinského chytá gólman na lajně. Na druhé straně také Blumentritt zachraňuje v poslední minutě zápasovou remízu. Po devadesáté minutě pak přicházejí penalty o druhý bod v zápase. Z naší strany se střelci předvedli ve výborném stylu a soupeř dokázal proměnit ze čtyř jen jednu dvě střely vychytal Blumentritt,jedna střela šla nad branku a tak nám k zisku druhého bodu v zápase stačilo proměnit 3 střely a to se povedlo!

góly: 19´. Mach, 45´.Broschinský – 44´. Dolák , 52´. Verner z PK

ŽK: 5:3
diváků: 146
rozhodčí:Plzák D.

Sestava: D.Blumentritt, Šimoník, Svoboda, Hauer, Mach, Devátý, Janů, Kubeš, Broschinský, Stromecký, Pekař, střídali : Hocke, Černý
na lavičce ještě připraveni – R. Engelhart, H. Vrabec a br. I. Blumentritt
trenér: Vl. Jeníček, asistent M. Szabo, ved.mužstva: R. Blumentritt.