Muži – TJ Spartak Chrastava : FC Nový Bor 4:2 (1:0)

V sobotu 17.srpna 2024 jsme byli hosty domácího Spartaku Chrastava. Naši trenéři postrádali k zápasu několik hráčů, kterým bránila povinnost v zaměstnání – Majerecha a Blažka. Trenéři pozvali na lavičku hráče z dorostu – Nečas a brankář Pánek. Náš poslední zápas v Chrastavě byl pro domácí 6:0. Dnes jsme tento výsledek nechtěli připustit. Ale zdravotní problém si z minulého domácího zápasu přinesl obránce Babic (pohmožděná lícní kost), ale do zápasu nastoupil.

Domácí hned z kraje utkání začali náporem a v obraně jsme se museli hodně otáčet. Ukázalo se, že jde naše hra nahoru. Více ze hry měli domácí, ale k žádné vážné akci se nedostali. Je pravdou, že jsme měli několik tvrdších zákroků, ale ty vyřešil rozhodčí. Ve 34. minutě jsme si počínali trochu lajdácky v obraně, faulovali jsme a rozhodčí odpískal penaltu. Tu domácí bezpečně proměnili – 1:0! Začali jsme bojovat o vyrovnání, ale také jsme hráli tvrdě a tak se za první poločas na naší straně žlutilo čtyřikrát a navíc o 42. minuty byl po druhé žluté kartě vyloučen Havlík.  Poločas skončil vedením domácích 1:0.

Druhý poločas jsme začali střídáním. Krále nahradil Chour a ještě trenéři přehodili posty některých hráčů. Na levé straně se objevil Džavík a byl to on, kdo změnil i stav brankového ukazatele, když nádherně prostřelil domácí brankáře a ukazatel hlásí 1:1. Začalo se nám lépe dýchat. V 57.minutě jsme dovolili domácím útok po jejich pravé straně a vytvořit si možnost skóre opět měnit . Gól na 2:1 vstřelil Plechatý. Pak se hrálo od vápna k vápnu a bez šancí. I v deseti nebyla naše hra marná. Jen škoda, že střídající Šešina lépe nemířil a jeho střela branku nenašla. Blížil se závěr zápasu, kluci se snažili, ale přece jen hráčská převaha v poli byla trochu znát a navíc jsme chtěli dát gól. Nicméně dva góly se podařilo vstřelit během krátké chvíle domácím a bylo rozhodnuto – 4:1. Několik minut před koncem vystřídal Zahustela  D.Nečas ml. a byl v 90. minutě na správném místě ve vápně domácích když si zpracoval přihrávku a pohotově zakončil na 4:2!

Prohra není možná úplně spravedlivá, ale šancí bylo málo a víceméně rozhodla početní převaha domácích po vyloučení našeho hráče. Naše hra jde nahoru a v dnešním zápase byl v dobrém světle vidět Džavík!

góly: 34. Jelínek (pen.), 57. Plechatý, 82. Řezka, 87. Schüssmann – 47. Džavík, 90. Nečas ml.

ž.k.: 3:7, č.k.: 42. Havlík (N.Bor), diváků: 95, rozhodčí: Blažek Jan

sestava: Haluška, Pokorný, Babic (70. Třešňák), Kalenda J., Liška, Broschinský J. ml., Kubeš (54. Šešina), Havlík, Džavík, Zahustel (89. Nečas D.ml.), Král (46. Chour)

trenér: Broschinský Jan st.

asistent: Nečas Denis st.

ved. mužstva: Kalenda Michal

V sobotu 24.8. od 17 hod. přivítáme na našem hřišti FK Košťálov.