Muži – FC Nový Bor : FK Košťálov 0:0 (0:0)

O víkendu se hrálo 3.kolo  5.ligy KP LKFS a k nám přijel soupeř FK Košťálov z druhého konce kraje, možno říci  z  Podkrkonoší.  Minulý rok nováček soutěže, dnes již dobře fungující fotbalový klub. Naše barvy zatím jen  jeden bod za remízu 1:1 s nováčkem soutěže TJ Pěnčín. Ve druhém kole se nám na body dosáhnout nepodařilo a navíc jsme ztratili jednoho důležitého hráče – Havlíka, který dostal za červenou kartu stop  na jednou utkání. A co víc na pátečním tréninku se zranil kapitán mužstva J.Broschinský. Určitě citelná ztráta. Trenéra na druhé straně potěšilo, že k zápasu mohl nominovat novou naší akvizici – Josef Jiránka, který má i třetiligové zkušennosti, delší dobu ale ze zdravotních důvodů nehrál.

Fotbal se hrál za dosti dusného počasí, ale kluci do zápasu vstoupili bojovně. Soupeř zase odhodlaně s cílem urvat nějaký bod.  První minuta a náš útok končí na obraně hostí, Košťálov jde rychle do protiútoku a naše obrana to řeší bezpečně. Útok střídá útok. Na našem hrotu aktivně pracuje Zahustel a svádí těžké souboje s obranou hostí. Nadějnou fotbalovou situaci jsme si vypracovali ve 20.minutě, ale bez nebezpečného zakončení. Ve 25.minutě nám zatrnulo, když se po nastřelení tyče naše branka hodně otřásla.  Pak další naše akce, Zahustel vyzval přihrávkou  Krále do útoku, ten si poradil s obranou i s brankářem, ale přestřelil . Ve 30.minutě předvedl výborný brankářský zákrok Blažek v naší brance a tak první poločas skončil bez branek.

Druhý poločas začínáme hodně aktivně. Chceme se dostat do vedení a ohrožujeme brankáře, ale ke gólu ne a ne si připravit nějakou příležitost. To samé platí i pro soupeře. Gól mohl padnout po střele Zahustela, ale míč trefil tyč místo  a opakovaná naše střela branku minula. Ke konci zápasu soupeř hru kouskoval, přerušováním hry a utkání skončilo  remízou 0:0 i když ještě v závěru hosté prověřili pozornost brankáře Blažka. Naši bojovali po celý zápas, ale chyběla nám častější a přesnější střelba. Trenéři využili využili tři střídání! V 58.minutě Jiránka nahradil Majerech, v 81.minutě Nečas D.ml. Krále a v 88.minutě Kubeše střídá Chour.

ž.k.: 1:0, diváků: 120, rozhodčí: Hanousek Karel

sestava: Blažek, Pokorný, Kalenda J., Liška, Jiránek (58. Majerech), Kubeš (87. Chour), Šešina, Třešňák, Džavík, Zahustel, Král (81. Nečas D. ml.)

trenér: Broschinský Jan st.

asistenti: Broschinský Jan ml., Nečas Denis st.

ved. mužstva: Kalenda Michal