Muži – TJ Jiskra Višňová : FC Nový Bor 2:0 (1:0)

Po chudém zápase v minulém kole na domácím hřišti proti Koťálovu, 0:0 se tréninkové jednotky našich hráčů zaměřily na střeleckou potenci a s tím jsme také v neděli odjížděli k mistrovskému zápasu do Višňové a také s nadějí vstřelit gól. Ve fotbalové výpravě k zápasu byli i hráči, kteří v minulém zápase nebyli k dispozici – Havlík, Babic. O Višňové je známo, že mají malé, prostě krátké i úzké hřiště a k tomu mají naladěnou svojí hru. Tady se hraje hodně kontaktní fotbal.

Ač jsme se na zápas připravovali, tak začátek nebo lépe řečeno úvod jsme propásli a již v první minutě jsme dostali gól, ale naštěstí nebyl pro ofsajd uznán. Hned o minutu později jsme se snažili ohrozit domácí branku, ale střela šla vedle. Domácí útočili hodně po stranách hřiště a naší obraně to hodně vadilo. V dalších minutách se hra vyrovnala, ale pro nás bylo složité dostat se před branku soupeře. V 19.minutě jsme zazmatkovali a nepodařeně rozehráli autové vhazování, Džavík vhodil míč na naší polovinu, domácí toho využili a Kubeš musel faulovat a bylo to za žlutou kartu. Ve 21.minutě byla naše obrana otevřená a domácí hráč vbíhal do vápna, kde jej zezadu přistrčil Pokorný a protože byl rozhodčí nablízku viděl, že to bylo s faulem a odpískal penaltu. Míč si za domácí vzal Mazánek. Jeho záměr a směr míče Blažek v brance vystihl, ale neudržel a míč se dokutálel za jeho záda – 1:0 ! Následně domácí tlak zvolnili a  i naši si připravili možnost ke střelbě. Domácí brankář dvakrát zasáhl i s trochou štěstí a to znamenalo, že jsme gól nedali.

Druhý poločas jsme začali s velkou snahou dát gól, ale domácí s tím počítali a dobře a pozorně bránili. V 55.minutě podnikli domácí útok po pravé straně. Od rohového praporku pak centr do našeho vápna, kam si naběhl domácí hráč Švadlenka a bez problému přidal druhý gól – 2:0. Z naší strany přišla reakce tím, že trenér se rozhodl střídat. Jiránka kterého trápí třísla nahradil Třešňák. V dalším čase zápasu vystřídal Pokorného Majerech a ještě Chour nahradil Kubeše. Ke zlepšení hry to ale moc ne- pomohlo. Domácí si ještě v závěru zápasu připravili dobré šance, ale naše obrana obstála a zejména dva zákroky brankáře Blažka překonaly snahu domácích. Hřiště ve Višňové je domácí tvrz a na překonání bychom museli podat daleko lepší výkon. To se nám nepodařilo.

góly: 23. (pen.) Mazánek, 55. Švadlenka

ž.k.: 2:3, diváků: 200, rozhodčí: Bohuš Marek

sestava: Blažek, Pokorný (67. Chour), Kalenda J., Liška, Jiránek (56. Třešňák), Kubeš (61. Šešina), Havlík, Babic, Džavík, Zahustel, Král (67. Majerech)

trenér: Broschinský Jan st.

asistenti: Broschinský Jan ml., Nečas Denis

ved.mužstva: Kalenda Michal

V sobotu 7.9. přivítáme na našem hřišti Lomnici n.P. výkop v 17 hodin.