Muži – FC Nový Bor : FC Lomnice n.P. 1:1 (1:1)

Od minulého víkendu, kdy jsme prohráli ve Višňové se nám podařilo přinést dva nové hráče. Po dlouhodobém jednání mezi kluby FC Nový Bor a SK Skalice se podařilo realizovat přestup hráče Antonína StejskalaDošlo  a Tonda se ve 32 letech vrací do Nového Boru. Hráč, který má fotbal rád, který si však nezadá s tvrdostí! A ještě jeden přestup se uskutečnil v tomto týdnu a to přestup Josefa Zajpta (z příbuzensta rodiny Zajptových, bývalých novoborských hráčů) který  přichází také z SK Skalice. Josef sice nějakou dobu kvůli zranění nehrál, ale věříme, že za nějaký čas bude posilou. Tak ať se oběma u nás daří. K samotnému zápasu se bohužel omluvil Jiránek – zdravotní potíže, osobní problémy oznámil Jan Liška a k utkání nastoupil ne zcela zdráv J.Broschinský ml. Prostě  když se něco nevede, tak se nevede.

Do zápasu se jde s cílem plně bodovat, ale úvod se hned nepovedl. Ve 2.minutě utkání se nepovedla hlavička Kalendy pro našeho brankáře Blažka, do souboje se zapojil i protihráč a došlo ke srážce. Rozhodčí  nějaký čas váhal a nakonec ukázal na penaltu. Pro hosty z Lomnice jí proměnil kapitán Lábek – 0:1. Tahle situace  nás trochu srazila do kolen. Hra se nedařila jak jsme si přáli. V 18.minutě šel do souboje o míč Broschinský nepřipraveně, obnovil si zranění a přišlo povinné střídání. Na hřiště přišel z lavičky Král. A jdeme do boje o vyrovnání. Ve 23.minutě zahráváme rohový kop z pravé strany, Kubeš to poslal na zadní část vápna, kde si našel místo pro střelu „z voleje“ Džavík a jeho střela byla nechytatelná -1:1. Ve 34.minutě střílí z dálky Zahustel, ale míč do branky netrefil. Ve 43.minutě kousek od postranní lajny fauluje za žlutou kartu hráč Lomnice Morávek, ale nedal si pozor a o dvě minuty později opět faul a druhá žlutá karta! To znamená červená a náš tým hrál proti deseti.

Do druhého poločasu tak jdeme s výhodou přesilovky jednoho hráče. Ve 47.minutě další střela a opět jen těsně vedle. Vytváříme stále větší  tlak, soupeř jen brání a v 57.minutě se dostal až před brankáře Džavík, ale hlavičkou poslal míč brankáři do náručí. Kluci bojují dále a také jsme dali gól, ale nebyl uznán pro ofsajd. V 58.minutě Šešinu střídá Babic. Musíme také jistit obranu. V 70.minutě další střídání,  Zahustela nahrazuje Majerech. Netrvá to dlouho a je ve velké šanci, přehlavičkoval  brankáře, ale i branku. Pak přišla další střela a brankář vyráží přímo ze šibenice! S blížícím se koncem zápasu se podařilo soupeři odpovědět protiútokem a Blažek snad zázrakem zabránil gólu. Ale kluci bojovali až do konečného hvizdu hlavního rozhodčího, ale gól jsme nedali.

Měli jsme hodně dobrých gólových šancí, ale opět jsme nedali potřebné branky! Samotní kluci byli hodně zklamaní a jejich vlastní reakce je, trénujeme hodně, účast je výborná, tréninky jsou dobré a tak teď musíme zapracovat asi na psychice a určitě to přijde! Tak ať se daří kluci !

góly: 23. Džavík – 4. Lábek (pen.)

ž.k.: 2:5, č.k.: 45. Morávek (Lomnice), diváků: 80, rozhodčí: Daniel Matěj

sestava: Blažek, Džavík, Pokorný, Kalenda J., Stejskal, Šešina (58. Babic), Broschinský J.ml. (18. Král), Kubeš, Havlík, Třešňák, Zahustel (70. Majerech)

Trenér: Broschinský Jan st.

Asistent: Nečas Denis

Ved. mužstva: Kalenda Michal

Ve středu 11.9.2024 se hraje vloženého hrací kolo, ale náš zápas je přeložen na 16.11.2024 na UMT v České Lípě.

To znamená, že další zápas odehrajeme v sobotu 14.září v Sedmihorkách, výkop od 17 hodin.