Muži – FC Nový Bor : TJ FC Pěnčín 0:3 (0:2)

Předešlých čtrnáct dní narušilo počasí pravidelnost zápasů i 5.ligy KP LKFS. Z naší strany neodehrané 2 zápasy, což představuje neúplnost celkové tabulky KP. Dnes jsme u nás přivítali soupeře z čela celkové tabulky TJ FC Pěnčín A. Mužstvo v zatím všech odehraných kolech ani jednou neokusilo hořkost porážky ani ztrátu bodu. Bez dnešního záznamu 21 b. Skóre: 28:3!  Naše barvy dnes postrádaly kapitána J.Broschinského mladšího z důvodu dlouhodobého zranění, zranění též Zahustel a Jiránek. Na utkání se také omluvil z pracovních důvodů Babic.

Zápas začal pro nás velkým náporem soupeře. A během prvních minut si také vypracoval několik brankových příležitostí. V cestě za vedením, ale stála naše obrana v čele s gólmanem Blažkem, který předváděl skoro nemožné. Ale tak se má bránit! Umem i srdcem a to kluci  na hřišti ukazovali. Kolem 20.minuty nápor Pěnčína klesnul. Jeho obranu napadal obětavě Král, ale bohužel ve 23. minutě vinou svalového zranění musel střídat a na jeho místo poslal trenér Choura. Zároveň došlo k přeskupení hráčů ve hře na hřišti. Ve 34. minutě  po jednom souboji u postranní lajny získal náš soupeř výhodu a krásnou střelou napříč celé branky míč skončil pod břevnem – 0:1. Naše fotbalové snažení šlo nahoru a také odvaha napadání soupeřova hráčů byla znát. Skóre až do konce prvního poločasu pro nás bylo přijatelné. Bohužel v nastavení času si hosté vybojovali v našem vápně míč a propasovali  míč až do sítě  – 0:2. Střelcem tentokrát kapitán Patka.

Do druhého poločasu jdeme s nezměněnou sestavou a také se o něco pokusit. Nástup z obou stran již nebyl tak agresivní. I tak se hrál atraktivní, rychlý i tvrdý, ale ohleduplný fotbal. Také diváci uznali sílu soupeře, ale neopomněli na naše barvy a povzbuzovali kluky k bojí o vstřelení gólu. Byly i šance a také soupeř chtěl ještě přidat. Také na jeho straně k tomu asi chybělo více sil.

Dnes se u nás představil soupeř, který by měl hrát asi jinou soutěž, ale víme, že k tomu je třeba řada věcí-hráče, peníze, atd.  Naše postavení v tabulce určitě není lichotivé a bohužel z důvodu naší nízké střelecké potenci, kdy jsme doma ztratili do dnešního dne už 9 b. Za dnešní bojovnost všech je potřeba vyzvednout výkon Jana Lišky. V závěru zápasu jsme sahali po gólu, měl k tomu docela blízko Třešňák a jednu akci přes celé hřiště předvedl Pokorný. Útok chtěl vyšperkovat přihrávkou do lepší pozice , ale soupeř úmysl přečetl.

góly: 34. Stibor, 45. Patka, 49. Krejčík

ž.k.: 1:1, diváků: 80, rozhodčí: Špicl David

sestava: Blažek, Pokorný, Kalenda, Liška, Stejskal, Šešina (71. Majerech), Havlík, Džavík, Kubeš, Třešňák, Král (23. Chour (46. Zajpt)

trenér: Broschinský Jan st.

asistent: Nečas Denis

ved.mužstva: Broschinský Jan ml.

V příštím týdnu nás čekají dva zápasy:

středa 25.9. – FK Sedmihorky : FC Nový Bor , výkop v 16:30 hod.

sobota 28.9. – FK Ž.Brod : FC Nový Bor , výkop ve 13:30 hod.