Muži – FK Železný Brod : FC Nový Bor 3:2 (2:1)

Anglický týden jsme zakončili v Železném Brodě. Doma těžký zápas proti FC Pěnčínu, ve středu odložený zápas v Sedmihorkách a nyní zápas v Žel.Brodě. Na hráče také pracovní povinnosti a některé trápí zdravotní problémy. Do mužstva se vrátil po uzdravení Zahustel, ale chyběl Šešina a na lavičce ne zcela zdráv brankář Blažek. Takže pro trenéra stále složitá situace. Fotbalový zápas začínal již ve 13:30 oproti úřednímu času 16:30 hodin.

 Opět jsme zápas nezačali dobře. Již v první minutě jsme si nepohlídali řádně protihráče, domácí šli rychle do našeho vápna a došlo ke střetu našeho brankáře s hráčem, ale tomu předcházel jiný přestupek a rozhodčí nařídil přímý kop. Brankář Haluška úmysl vystihnul, ale míč nechytil a prohráváme ve třetí minutě 1:0. V 8.minutě mohlo být srovnáno! Třešňák dostal přihrávku mezi domácí obránce, zpra- coval míč a zakončil. Brankář míč tečoval a ten skončil na horní tyči branky. A to byla velká šance. V 10.minutě dobrý útok založený Kubešem, domácí se ale ubránili. Ve 13.minutě jsme si pomohli k šanci po rohovém kopu, ale opět nám to tam nespadlo. Ve 23.minitě Zahustel zavelel k útoku, když přenesl hru na polovinu domácích, připravil šanci, sám pak naběhl na centr z pravé strany a v plném běhu napálil hlavičkou míč na branku. Bohužel domácí brankář neskutečně bravurním zákrokem míč vyrazil do bezpečí. Hned o dvě minuty poté střílí Třešňák, ale opět míč letí těsně vedle. Na to by brankář nestačil. Náš fotbal je plný útočných akcí, ale „štěštěna“  je na straně domácích. A  tak přichází stále platné heslo ,,nedáš dostaneš“  a to se stalo ve 34.minutě. Domácí z nenadálé příležitosti skórují na 2:0. Ale kluci bojují dále a ve 40.minutě jsme vytvořili závar ve vápně domácích. Střely Zahustela, Třešňáka neprošly, ale kde se vzal, tu se vzal Džavík a prudkou střelou po zemi se trefil přesně – 2:1!

V počátku druhého poločas jsme měli příležitost k vyrovnání a připravil ji hezkým fotbalovým kouskem Zahustel. Přehodil si míč přes hlavu i protihráče a zakončil. Opět ale nezdar, míč skončil na tyči branky. Domácí se snažili dál o navýšení skóre, ale náš gólman  vytáhl výborný zákrok a sklidil povzbuzení spoluhráčů. V 67.minutě také obránce Liška předvedl svojí kvalitu, ale ke gólu to opět nevedlo. Přesto domácí přidali na 3:1. V 69.minutě tvrdá střela Džavíka nenašla svůj cíl. Tak se pomalu blížil konec zápasu a několikeré střídání na obou stranách. Naše strana poslala z lavičky do hry Majerecha, Horčičku a v neposlední řadě Nečas. Ten v samém závěru dostal přihrávkou míč do vápna, pohotově zakončil a z domácího gólmana udělal neschopného statistu – 3:2!! Škoda, že se nám nepodařilo vyrovnat. Bojovali jsme urputně!

Nyní trenér naordinuje tréninky k nabrání potřebných sil na příští zápas, který nás čeká v sobotu na domácím hřišti a ve kterém hostíme nováčka naší soutěže,  mužstvo STAP TRATEC VILÉMOV a to již od 16:00 hodin!

góly: 3. Káňa, 34. Kysela, 67. Čejchan – 40. Džavík, 90. Nečas

ž.k.: 2:1, diváků: 70, rozhodčí: Urbánek Tomáš

sestava: Haluška, Pokorný, Kalenda J. (71. Majerech), Liška, Stejskal, Babic (86. Nečas), Havlík, Džavík (85. Horčička), Kubeš, Třešňák, Zahustel

trenér: Broschinský Jan st.

asistent: Broschinský Jan ml.

ved.mužstva: Kalenda Michal