Muži – FC Nový Bor : FK Stráž p. Ralskem 0:2 (0:2)

Na sobotu 12.října 2024 nám los připravil utkání 5.ligy KP LKFS se soupeřem z našeho okresu, FK Stráž p.Ralskem. Mužstvo jen o jeden stupínek lépe než naše barvy. Naše statistika velmi jednoduchá 16.místo v tabulce se 3.body. Dnešní soupeř o tři body lépe a tak se hrálo o hodně. V naší sestavě se od první minuty objevil J.Broschinský ml., který řadu zápasů pro zranění nehrál, tak trochu očekávání jak mu to půjde. Hosté ve stálé sestavě s Radimem Věchetem. Na lavičce jako trenér K.Knejzlík, zkušený člen klubu.

Nástup do zápasu jsme určitě čekali z naší strany ve zcela jiném provedení něž se skutečně stalo. Kluci i když drželi míč na svých kopačkách, tak ale hráli málo dopředu, přihrávka dozadu a zase dozadu nebo jen do strany.  Soupeř jen čekal na získání míče a když se tak stalo, podnikal útoky na naší bránu. Během prvních několika minut zápasu hned třikrát musela na obrana v čele s gólmanem Blažkem čelit nebezpečným akcím hostí, ale přežili jsme to. Hra se divákům moc nezamlouvala. Prostě  nedařilo se nám najít správnou fotbalovou hru, po které jsme dnes moc toužili. Teprve v 17 minutě jsme si připravili nadějnou akci, ale Třešňák si míč nepřipravil a jeho nepřesná střela minula branku hostí. Hosté ze Stráže pak předvedli protiútok a získali ještě výhodu rohového kopu. Centrovaný míč se snesl do našeho vápna, ale těžko říci, kdo měl atakovat nehlídaného Mitáče, který trknul míč na naší branku, vedle tyče a míč skončil v síti – 0:1. Ani inkasovaný gól na naší hře toho moc nezměnil. Ve 29.minutě ztrácíme míč uprostřed hřiště, hráč Stráže na naší polovině si všiml volného Biedrmana ,posunul mu balón do běhu, ten vylákal Blažka z branky a podél jeho levé strany poslal míč do sítě – 0:2. Ve 35.minutě si faulem řekl o žlutou kartu Pokorný. Ke konci prvního poločasu jsme se snažili ohrozit branku soupeře, ale Rajtmajer byl  v brance pozorný.

Do druhého poločasu provedli trenéři několik změn a mezi hlavní patřily, že Třešňáka vystřídal Majerech a Šešinu Nečas. Určitě změny v sestavě přinesly i herní počin. Hosté se zatáhli do obrany a odolávali našemu snažení. Fotbal ztratil na nasazení z obou stran a nám chyběl potřebný gól, který by nás mohl myšlenkově posílit. V průběhu zápasu pak přišlo ještě další střídání, když na místo Džavíka šel do hry Horčička (dorostenec). Naše snaha ke vstřelení gólu se neztratila, ale přímá střela na branku nepřišla. Pozitivum bylo, že jsme se hodně snažili hrát po straně a centrovat před branku, ale tam jsme se k zakončení nesdostali. Tentokrát hlavní chyby přišli ve středu hřiště a soupeř je dokázal využít. Prostě náš fotbal není fotbal,  jaký by nám mohl přinést body!

Příští víkend nás čeká opět  hodně těžký soupeř – SK Skalice v neděli 20.10.2024 v 10:30 hodin. To se již vrátí do sestavy i J.Kalenda, který dnes chyběl – jeden zápas stop za vyloučení v minulém kole!

góly: 23. Mitáč, 29. Biedermann N.

ž.k.: 3:3, diváků: 150, rozhodčí: Kadlec Václav

sestava: Blažek, Džavík (59. Majerech), Pokorný (74. Horčička), Liška, Stejskal, Šešina (46. Babic), Havlík, Broschinský J.ml., Kubeš, Třešňák (46. Nečas), Zahustel

trenér: Broschinský Jan st.

asistent: Nečas Denis

ved. mužstva: Kalenda Michal