Muži – FC Nový Bor : FK Košťálov – Libštát 2:0 (1:0)

Pětkrát jsme již hráli v podzimní části KP LKFS a nezískali ani bod. Situace zapeklitá pro klub a stálé hledání vhodného doplnění mužstva. Důležité je, že nejsou vyloučení a také vážnější zranění. Náš dnešní soupeř je nováček soutěže. Bojovník z postupu a bojovník o získání bodů. Zápas jsme zahájili náporem od první minuty a vypracovali jsme si opět několik šancí. Ve druhé minutě posílá Majerech centrovaný míč do vápna soupeře, K zakončení ale nikoho nenašel. A i další minuty potvrdily, že dát gól bude těžké. Bojovnosti si dnes kluci vzali na hřiště a do hry dost. Hnali se do útoku a ani nezapomínali na bránění. Hra šla z jedné strany hřiště na druhou a šancí bylo dost. A to na jedné i druhé straně. To všechno do 23. minuty. Tehdy přišla blesková akce. Šešina J. přešel podél postranní lajny přes protihráče, přihrávkou do vápna našel Majerecha, ten si míč zpracoval a navíc zaskočil bránícího hráče i brankáře a míč poslal po zemi na zadní tyč do brány – 1:0! Podařilo se dát první gól zápasu a měli jsme i chuť na další. Ve 27. minutě  proletěl míč kolem branky hostí, ale střela nebyla nebezpečná. Vzápětí si řekl o žlutou kartu Broschinský. V závěru poločasu se hosté z gólového otřesu oklepali a začali hodně zlobit. Brankář Zelený byl v plné permanenci. Další žlutou vyfasoval Pokorný. Rozhodčí byl na nás přísný. Navíc ještě přišlo zranění hlavy Broschinského, ten musel na pár minut opustit hřiště, aby se krvavé zranění ošetřilo.

Tak jsme šli do druhého poločasu s kapitánem v bílém turbanu na hlavě. A šlo se bojovat o velmi důležité body. Gólových přiležitostí ubývalo, tak jsme se vrátili k bránění. Další delší ošetření potřeboval Džavík, pohmožděný kotník a trenér musel  střídat.  Na hrotu pracoval dobře Král, v 70. minutě zabojoval úspěšně, když obral na půlící lajně o míč obranu soupeře, která se zapojila do útočení. I když ještě upadl, zvedl se a s míčem pádil na bránu hostí. Střelu poslal podél brankáře k tyči a bylo to 2:0!! Veliká radost!  A blíže k prvnímu vítězství v novém ročníku 2023-2024! I tak bylo ještě daleko do konce zápasu. Další naše střídání Vaníček střídá  J. Šešinu , Neumann Krále a Kalenda Majerecha. Košťálov navíc musel také nuceně střídat kvůli zranění, pak také vystřídal další dva hráče, ale hru už vážně v náš neprospěch neovlivnil.

Zejména pozorný brankář Zelený, který dnes chytal poslední zápas – odchází  bydlet a studovat do Brna a tím pádem zatím účinkování v našem klubu ukončil. FC Nový Bor mu za reprezentaci našeho klubu děkuje a přeje úspěšné studie i sportovní úspěchy. Ondřeji díky!

Po skončení zápasu spěchal na ošetření do nemocnice J. Broschinský, který tak podstoupil šití (tržnou ránu na hlavě). Tak přejeme brzké uzdravení!

góly: 23. Majerech, 70. Král
ž.k.: 7:1, diváků: 150, rozhodčí: Daniel Matěj
sestava: Zelený, Pokorný, Štěrba, Kubeš, Majerech (88. Kalenda J.), Král (81. Neumann), Džavík (62. Šešina M.), Babic, Broschinský, Šešina J. (46. Vaníček), Liška
trenér: Kouřil Standa
ved.mužstva: Kalenda Michal

Příští týden hrajeme opět doma a přivítáme dalšího nováčka – tým SPARTAK CHRASTAVA, výkop v 16:30 hod.

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (8 hlasování, průměrné hodnocení: 85,00%)
Loading...