Muži – FC Nový Bor : TJ Spartak Chrastava 0:0 (0:0)

O tomto víkendu v 8. kole KP nám los určil druhý zápas na domácím hřišti po sobě. Ten první minulý víkend jsme doma porazili nováčka soutěže FK Košťálov 2:0 a posunulo nás to z posledního místa o jedno místo nahoru. Vítězný zápas zavazuje k zisku bodů i v dalším zápase. V posledním týdnu jsme ještě usilovali o získání konstruktivního hráče, ale nepodařilo se. Do konce podzimu již žádné přestupové změny nebudou. To znamená, že současný nemalý kádr hráčů si s tím musí poradit a snad získáme opět další body a také se bude zlepšovat naše  hra. K  dnešnímu zápasu bude chybět M. Král, střelec z vítězného zápasu proti Košťálovu (svalové zranění). Dnes nás čeká silný a nepříjemný soupeř, který vyhrál v minulém ročníku  Krajskou část  MOL-CUPu a je nováčkem KP LKFS.

Zápas jsme začali s novou tváří v brance – Matějem Haluškou, který přišel z našeho dorostu a podal velmi dobrý výkon! A soupeř na nás vlítnul jako uragán. Mužstvo se dostalo pod tlak a mladý brankář se měl co ohánět, ale i s pomocí brankové konstrukce jsme přežili těžký začátek zápasu bez úhony. Třikrát se branka otřásla. Pak se mírně nápor hostí mezi 12. – 17. minutou otupil. Ve 20. minutě odpískal rozhodčí pro hosty faul před vápnem, ale Haluška si s nepříjemnou střelou poradil. V době od 30. minuty jsme hodně otupili hru hostí a sami párkrát zaútočili. V jedné akci náš centrovaný míč Majerech lehkou střelou z dobré pozice poslal do náručí brankáře soupeře. Ve 43. minutě si soupeř vypracoval další dobrou příležitost, ale zakončení šlo vedle branky. Nařízený trestný kop proti naší brance po faulu Broschinského vyráží brankář na roh.

V úvodu druhého poločasu hosté poprvé střídají. Aktivnější byli spíše hosté, s postupem času se ale hra vyrovnává a přicházejí i naše šance. Rozhodčí také několikrát sahá pro žlutou kartu. V 57. pro Kubeše a poté i pro našeho kapitána Broschinského. Poslední čtvrt hodinu utkání se opět dostáváme pod tlak. Soupeř měl vystřídáno a jeho hráčská kvalita to potvrzovala. Více času jsme se bránili, ale v závěrečné části zápasu se nám podařilo zvednout hlavu a přešli jsme do útoku. V poslední minutě po rohovém kopu jsme mohli zápas rozhodnou v náš prospěch, když na zadní tyči jsme vyhráli hlavičkový souboj a Broschinský už byl moc blízko brankáře a ve snaze jej přestřelit pálil nad branku. Pak přišel konec zápasu. Máme první remízu, celkově pak 4 body.  Možná to zrovna nebyl krásný fotbal, ale kluci bojovali a to byl základ, že jsme neprohráli a až do konce hráli o vítězství. Tak snad se ho opět dočkáme už za týden na půdě dalšího nováčka soutěže, týmu VTJ Rapid Liberec, který své zápasy hraje v Nové Vsi u Liberce.

Sobota 30. září, výkop v 16 hodin, odjezd autobusu ve 14 hod.

ž.k.: 2:3, diváků: 120, rozhodčí: Třešňák Vojtěch
sestava: Haluška, Pokorný (88. Neumann), Štěrba (78. Vaníček), Kubeš, Majerech (58. Havlík), Kalenda J., Džavík, Babic, Broschinský, Šešina J. (58. Šešina M.), Liška
trenér: Kouřil Standa
ved.mužstva: Kalenda Michal

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (8 hlasování, průměrné hodnocení: 82,50%)
Loading...