Muži – FC Nový Bor : Arsenal Č.Lípa „B“ 0:3 (0:1)

Plán letní přípravy mužstva na nový ročník KP LKFS byl vyčerpán. Cíl byl v podstatě splněn. Jen škoda, že se neuskutečnilo utkání proti Dobrovicím z důvodu podmáčeného hřiště po prudkých lijácích. V přípravě se vyzkoušelo několik hráčů pro budoucnost. V přípravě nedošlo k žádným vážnějším zraněním. A tak poslední zápas v přípravě byl sjednán na středu 31.července od 17:30 hod a soupeřem bylo béčko Arsenalu Č.Lípa, které přijelo bez opor  A-mužstva.

Od první minuty se hrál opatrný fotbal s řadou krátkých, ale přesných přihrávek. Na obou stranách se myslelo na obranu a nedostat zbytečný gól, takže pohled na fotbal nebyl moc zajímavý. První střelecký pokus jsme viděli v 9.minutě z kopačky Džavíka, ale soupeřův gólman byl připraven a střelu zlikvidoval. V 11.minutě prověřil připravenost  našeho gólmana Blažka gólový střelec Kaňkovský, ale gólman předvedl výborný zákrok. Pak odstoupil pro zdravotní potíže Kalenda a na jeho místo přišel dorostenec Kozúbek a vedl si docela statečně. Bohužel první gól padl v závěru poločasu a to do naší sítě – 0:1.  V závěru ještě střílel Broschinský , ale neúspěšně.

Druhý poločas byl ve znamení střídání hráčů z lavičky a toho oba soupeři využili v plné míře. Soupeři z Lípy to přineslo i gólové zásahy a to jednou z penalty a další zásah po naší chybě. Celkově generálka na mistráky nic zvláštního neukázala. Chyběla řada hráčů na obou stranách. V našich řadách byli omluveni : Zahustel, Jiránek, Kubeš, Liška, Babic.

Sestava : Blažek, Haluška, Džavík, Kalenda J., Kozúbek, Pokorný, Chour, Broschinský J. ml., Třešňák, Havlík, Stejskal, Šešina, Král, Nečas, Horčička

Trenér: Jan Broschinský st.

Ved. mužstva: Michal Kalenda

O víkendu má mužstvo rehabilitaci a za týden 10.srpna 2024 v 17:00 hodin první mistrovské utkání a přivítáme nováčka TJ Sokol PĚNČÍN (LB).