Muži – FC Nový Bor : TJ Sokol Pěnčín 1:1 (0:1)

V sobotu 10.srpna 2024 začal nový fotbalový ročník  KP LKFS 2024-2025 který má nové uspořádání a je označován názvem 5.liga. Už samotný název soutěže doznává změna tím, že  podle pravidel se budou soutěže označovat od 1 až po 9.ligu. Tak se KP přebor dnes jmenuje 5.liga. I tady v našem kraji přichází změna, když se KP rozšířil na 16 členů. Rozšíření přichází přesunem dvou klubů z Ústeckého kraje – STAP TRATEC VILÉMOV a SK ŠLUKNOV. K tomu dva nováčci postupem z I.A-třídy – Jívan Bělá a náš dnešní soupeř TJ Sokol Pěnčín (LB). Dnešní soupeř disponuje zkušenými fotbalisty a tak nás nečeká nic lehkého.

   Do  dnešního dne se po skončení minulého nepovedeného fotbalového ročníku řada věcí změnila. Na postu trenéra první změna, když i tady byla cesta složitá, klub angažoval na post trenéra J.Broschinského st., který na tomto postu v našem klubu již pracoval. Jeho přání směřovalo k doplnění zkušených hráčů, ale těch v této oblasti není mnoho. Ale i tak v prvním případě zkušený Ondřej Zahustel z FK Ml.Boleslav potvrdil další pokračovaní. K němu se přidal další dobrý fotbalista J.Jiránek, ale zatím nemá moc natrénováno a tak jeho zařazení teprve přijde. V době přípravy zkoušeli své angažmá další hráči, ale na přestupovém poli to není jednoduché. Zde se ještě pracuje.

Do zápasu jdeme s dobrým nasazením a hned v úvodu přichází první příležitost, když na hrot útoku nabíhá Zahustel, míč sklepává před sebe, ale chybí někdo z našich na dorážku. O minutu později je tu další podobná akce a soupeř má viditelné problémy. Přichází 8.minuta a náš útok je k nezastavení. Průnik do vápna a zcela dva volní hráči se nedohodli. Velká část odkryté branky volala po gólu, ale míč šel vedle. Je pak jasné, že nás takový osud potrestá, chyba a míč v naší brance –  0:1. Začíná boj o výsledek a o důležité body z tohoto zápasu. Kluci makají a snaží se, přichází i další šance a není jich málo. Soupeř se dostává k možnosti přidat druhý gól jen sporadicky, ale obrana musí být stále pozorná.

Do druhého poločasu trenér udělal dvě  změny, vyměnil na postu levé záložníka Džavíka, kterému se nedařilo a na jeho místo přesunul Kubeše a do zálohy nastoupil  Král. Třešňáka následně vystřídal Majerech. Druhý poločas začíná pod naším vytrvalým tlakem a soupeř se na naší polovinu dostává jen zřídka. V 50.minutě se hraje ve vápně hostí a z toho přichází i rohové kopy. V 53.minutě zahrává Kubeš rohový kop z pravé strany, míč proletí vápnem a první z voleje zasahuje prudkou ranou Broschinský ml. Míč proletí vápnem a je v síti – 1:1! Určitě zasloužené vyrovnání. Tím začal boj o vítěznou trefu. Tak jako v prvním poločase tak i teď ve druhém to zkoušíme jak se dá, ale nedaří se! Velká šance byla při akci Majerecha a Zahustela, když nejprve míč trefuje přesnou střelou Majerech a odražený doráží hlavou. Zahustel, k naší velké smůle míč trefil brankáře a gólem to neskončilo. V 71.minutě střídá Kubeše, který byl v ohrožení žlutou kartou Šešina. Bojujeme stále o ten vítězný zásah, ale v závěru už tak trochu dochází síly. To samé platí o soupeři, který v samotném závěru vytvořil dva závary v našem vápně, které byly velmi nebezpečné. Klukům se stav 1:1 udržet podařilo.

Pro přítomnou fotbalovou veřejnost byl pohled na řízení zápasu rozhodčím rozpačitý, ale hodnocení patří jiným orgánům.

 góly: 53. Broschinský J. ml. – 9. Schmeiler

ž.k.: 4:1, diváků: 120, rozhodčí: Nagy Zdeněk

sestava: Blažek, Pokorný, Broschinský J. ml., Babic, Kalenda J., Kubeš (71. Šešina J.), Havlík, Liška, Džavík (46. Majerech), Zahustel, Třešňák (46. Král)

trenér: Jan Broschinský  st.

asistent: Denis Nečas

ved. mužstva: Michal Kalenda