Muži – FC Nový Bor : SK STAP – TRATEC Vilémov 2:4 (0:1)

V sobotu 5.října 2024 v 16 hod. jsme nastoupili na domácím hřišti v mistrovském utkání KP proti soupeři ze Šlukovského výběžku SK Vilémov, který v tomto ročníku přestoupil z Ústeckého kraje do Libereckého, mužstvo, které má dlouholeté zkušenosti z krajského přeboru, ale také z divizní soutěže. V současné době v naší soutěži brousí místa ve středu tabulky. Na naší straně neustálý boj o udržení v KP, ale co víc o tříbodové vítězství.

Zápas pro nás začal  překvapivě, protože krátce po zahájení byl v souboji Zahustel, rozhodčí odpískal jeho faul a když se Zahustel dotazoval proč, takho počastoval žlutou kartou. Podobná situace se v krátkém čase opakovala a opět pro naší stranu žlutá karta. Bylo to varování! Kluci se snažili o útočení a nevypadalo to špatně. Bohužel a to slovo se bude asi opakovat často, Stejskal střílí a míč letí vysoko nad branku. Pak se nám podařila docela dobrá akce fotbalová akce ve které byli aktéři Zahustel a Džavík, ale soupeř se ubránil, brankář gólovou střelu chytá. Ve 27.minutě jsme  v bránění propadli a hosté jdou po závaru před naší brankou do vedení gólem Kočky – 0:1. Ve 33.minutě jsme ubránili útok Vilémova a jdeme do dalšího boje. Dnes byl Zahustel hodně aktivní a předvedl to divákům i soupeři ve 35.minutě prudkou hlavičkou, ale opět byl brankář soupeře na místě.

Úvod druhého poločasu nám nevyšel a dali jsme soupeři šanci přidat další gól o který se postaral Plachý ve 47.minutě – 0:2. Ale také naši našli cestu k brance soupeře. Džavík se probojoval s míčem až do vápna, ale před přihrávkou byl faulován a rozhodčí nařídil penaltu. Míč si vzal Zahustel a pro naše barvy se trefil přesně – 1:2. Ale poté zase chyba, mezera v naši obraně  a hosté vedou 1:3. O gól se postaral opět Plachý. V 78.minutě si chtěl pohrát se soupeřem Babic, bohužel přišel o míč a Ludrovský zvýšil vedení soupeře  na 1:4. No všemu ještě konec nebyl. Naopak! V 84.minutě  jsme předvedli divákům i soupeři, že fotbal umíme. Rychlá  kombinační akce od zadních řad k  brance soupeře,  míč šel  z nohy na nohu a na konci Zahustel  střílí druhou naší branku a vlastně stanovil skóre zápasu na 2:4! Bohužel škoda možností z úvodu utkání a mohl být výsledek úplně jiný. Jen je třeba podotknout a sdělit fanouškům, že od 71.minuty jsme hráli v deseti, když po druhé žluté kartě musel dříve pod sprchy Kalenda J.. Také proběhla na naší straně ve druhém poločase střídání ve 46.minutě vystřídal Kubeše Majerech a v 78. minutě Lišku Chour.

Příští týden vás zveme na další domácí zápas proti Stráži p. Ralskem, výkop v 16:00 hodin.

góly: 58.(pen.) a 84. Zahustel – 27. Kočka, 47. a 52. Plachý, 78. Ludrovský

ž.k.: 6:2, č.k.: 71. Kalenda Jakub (N.Bor), diváků: 85, rozhodčí: Nagy Zdeněk

sestava: Blažek, Pokorný, Babic, Kalenda J., Liška (78. Chour), Stejskal, Džavík, Havlík, Kubeš (46. Majerech), Třešňák, Zahustel

trenér: Broschinský Jan st.

asistenti: Broschinský J. ml.

ved. mužstva: Kalenda Michal