Muži – SK Skalice : FC Nový Bor 3:1 (2:1)

Dnešní fotbalový zápas mezi domácí  SK Skalice a FC Nový Bor je pojmenovaný jako derby. V tabulce je Skalice na 5.místě a náš tým jednoznačně poslední na 16.místě KP. Domácí připraveni s kompletním kádrem hráčů a my bez několika stálých hráčů základního kádru, Chour – nemoc a  Zahustel povinnosti v zaměstnání. V sestavě Nového Boru došlo v nominaci na některých postech ke změně. Trenéři poslali tentokrát Pokorného do útoku, Džavíka do zálohy,  Liška do středu sestavy a jak se později ukázalo změny byly pozitivní.

První dotyk s míčem byl pro nás velice nadějný. Útok byl hodně rychlý, s míčem na pravou stranu to zatáhl Džavík, přihrávka na levou stranu, kde se pokusil o střelu Kubeš. Ta byla sražená a opakovaná střela trefila míč do ruky domácího hráče a rozhodčí nařídil penaltu. Míč si vzal Liška a mířil zkušeně do protipohybu brankáře – 0:1. Domácí překvapeni, rychle hledali odpovědˇ.  Ta přišla v 6.minutě! Na levou stranu si naběhl zkušený fotbalista Halbich, obešel Babice, přihrávku do vápna  nedokázal nikdo odehrát do bezpečí a tak dobíhající Konečný, pro nás nešťastně dopravil míč do sítě – 1:1. V dalších minutách tlak domácích narůstal a připravili si i šance. Také naši se snažili a v jednom okamžiku, v 18 minutě po rohovém kopu zblízka trefuje brankáře Havlík. Škoda, že to nebyl gól. Potom domácí zahodili dobrou příležitost, když Stejskal přestřelil branku. Ve 32.minutě domácí obehráli naší obranu a hráč Stejskal dává do prázdné branky – 2:1. Do poločasu se už skóre neměnilo.

Ve druhém poločase nastupujeme s první změnou. Babice střídá Třešňák a od trenéra dostává pokyn přidat potřebnou střelbu. To se mu moc nedařilo. Domácí si  dávali pozor a k ničemu ho nepustili, snad jednou a míč branku netrefil. Domácí vědomi si vedení 2:1 hlídali obranu i když jsme se několikrát o změnu pokoušeli. Jednou střela těsně vedle branky. Další příležitost byla ve vzduchu při hlavičce Broschinského a brankář domácích měl asi i štěstí. Pak také došlo k několika tvrdším soubojů a tak rozhodčí sahal pro žluté karty, jednu také tasil pro domácí střídačku. Pro diváky pak bylo záhadou, že podobně neřešil divokou reakci domácí lavičky, jednoho člena. Ale to je věc jiných orgánů. S blížícím se závěrem zápasu se také střídalo na naší straně Šešinu Nečas, předtím Pokorného Majerech. V době, kdy se hrálo jak se říká přesčas   ještě Kubeše Kuběj.  A v době, kdy jsme se ještě pokusili o malý zázrak a po střeleckém pokusu na branku jsme neubránili rychlý útok Halbicha a ten prostřelil brankáře Blažka – 3:1 a tím okamžikem zápas skončil. Co k tomu závěrem říct, jen to, že první poločas byl z obou stran fotbal dobrý. Ve druhém se více taktizovalo a hra byla hodně kouskovaná. Domácí moc nepřekvapili. Na naší stranu platí, že se hra oproti zápasu se Stráží hodně změnila  i zlepšila.

góly: 6. Konečný, 31. Stejskal F., 90. Halbich – 1. Liška (pen.)

ž.k.: 3:4, diváků: 310, rozhodčí: Třešňák Vojtěch

sestava: Blažek, Babic (46. Třešňák), Kalenda J., Broschinský J.ml., Stejskal A., Šešina (80. Nečas), Havlík, Džavík, Liška, Kubeš (90. Kuběj), Pokorný (63. Majerech)

trenér: Broschinský Jan st.

ved.mužstva: Kalenda Michal

V sobotu 26.října 2024 v 15:30 hodin k nám přijede nováček soutěže, SK ŠLUKNOV z.s.